Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Globalworth listează a doua emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de milioane de euro

Compania de investiţii imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a listat a doua emisiune de obligaţiuni corporative în valoare de 550 milioane euro la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat vineri BVB.

Rl online 0 comentarii

În 2017 s-a listat la BVB cea mai mare emisiune de obligaţiuni corporative, în valoare de 550 milioane euro, a Globalworth Real Estate Investments Ltd.

Globalworth Real Estate a demarat procedura în parteneriat cu BT Capital Partners, companie a grupului financiar Banca Transilvania.

”Listarea primelor obligaţiuni ale companiei pe Bursa de Valori Bucureşti de anul trecut a fost un punct de referinţă pentru noi, reprezentând în acelaşi timp un record pentru piaţa locală. Astăzi, anunţăm un nou pas în demersul nostru de dezvoltare: a doua admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor corporative emise de companie. Aceasta vine în continuarea planurilor noastre de creştere, prin care ne propunem să devenim cea mai mare companie de clădiri de birouri din întreaga regiune, şi confirmă încă o dată promisiunea de a continua să investim pe piaţa locală şi de a oferi cel mai bun produs partenerilor noştri”, a declarat director general adjunct şi de investiţii al Globalworth, Dimitris Raptis.

Fondurile obţinute vor fi investite în noi proiecte, potrivit companiei.

”Recordurile sunt stabilite pentru a fi doborâte sau egalate. În acest caz, compania Globalworth şi-a egalat recordul pe care tot ea l-a stabilit anul trecut pe bursa de la Bucureşti: peste jumătate de miliard de euro în obligaţiuni corporative. Este cel mai bun exemplu pentru celelalte companii să privească mai mult spre piaţa de capital ca spre o sursă de finanţare,” a spus directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, Adrian Tănase.

Obligaţiunile corporative Globalworth se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti în euro, iar decontarea este efectuată direct în euro.

”În premieră pentru România, începând de anul trecut, la Bursa de Valori Bucureşti a fost implementată decontarea direct în moneda unică europeană, ceea ce arată maturitatea şi dezvoltarea pieţei locale de capital. (...) Obligaţiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda”, se arată în comunicat.

Comentarii

loading...