23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieGrupul Renault va lansa un automobil Dacia Duster "premium"

Grupul Renault va lansa un automobil Dacia Duster “premium”

Modelul Duster “de lux” ar putea fi lansat pe piaţa din Europa Occidentală în jurul anului 2020, urmând ca între timp o versiune diferită să fie lansată în Asia, la finele anului 2019.

“Vom propune un nou SUV compact bazat pe platforma Dacia Duster, de aceeaşi talie dar poziţionat diferit”, a explicat Bruno Ancelin, vice-preşedinte Renault responsabil de planificare produs. Acest Duster “premium” ar urma să fie mai rafinat şi puţin mai scump, urmând a fi dezvăluit la salonul auto de la Moscova, la finele lunii august. Noul SUV va fi pus în vânzare la începutul lui 2019 în Rusia, unde va fi şi produs acest model “premium”. Grupul Renault-Nissan-Mitsubishi deţine mai multe uzine în Rusia iar alianţa este de asemenea acţionar majoritar la grupul Avtovaz ( producătorul Lada) din 2014.

O premieră pentru Dacia, ale cărui modele sunt vândute sub sigla Renault în afara Europei dar şi în Rusia, este că acest Duster “premium” va fi comercializat şi în China şi în Coreea de Sud undeva între finalul lui 2019 şi începutul lui 2020. Însă nu va fi vorba de exact acelaşi vehicul. Chiar dacă modelele asiatice vor avea exact aceiaşi caroserie, ele vor fi bazate totuşi pe o platformă mai modernă şi mai elaborată. Bruno Ancelin susţine că modelele asiatice nu vor fi bazate pe platforma Logan din 2004, la fel ca toate modelele Dacia, ci pe cea a viitorului Renault Clio, care va fi prezentat la salonul auto de la Paris din luna septembrie.

Dacă acest vehicul va fi lansat vreodată în Europa va fi sub marca Dacia şi nu înainte de 2020, a indicat un responsabil de la Renault. Ideea este să nu concureze cu modelele SUV marca Renault precum Kadjar.

Cu un număr de aproximativ 300.000 de unităţi pe an, această versiune “premium” a SUV-ului Duster ar urma să permită mărcii low-cost să îşi atingă obiectivul de a vinde două milioane de unităţi pe an în 2022, cu 500.000 de unităţi mai mult decât în 2017.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă