Foto: ProTv

Foto: ProTv

Grupul Schweighofer îşi vinde pădurile din România

Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie şi vinde toate pădurile pe care le deţinea în România.

Mihai Diac 0 comentarii

Grupul Schweighofer, cu sediul central în Austria, a anunţat că vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. (Cascade Empire), precum și divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L., către compania suedeză GreenGold Group.

Pădurile deținute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare şi sunt localizate în județele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț și Suceava.

Cascade Empire achiziționase pădurile respective între anii 2003-2011 și are în prezent un colectiv de 19 angajați, incluzând personalul diviziei de management forestier. Întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar.

Grupul Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piața românească în 2003 şi operează în România, în acest moment, trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn cu un total de circa 3100 de angajați. Activitatea acestora în România va continua.

Pe de altă parte, începând din anul 2017, compania Schweighofer a implementat un plan de acțiune pentru o industrie sustenabilă de prelucrare a lemnului care are norme chiar mai dure decât cele impuse de legislaţia românească.

Comentarii

loading...