15 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Guvernul a aprobat măsurile de sprijin pentru firmele afectate de coronavirus

„Prin aprobarea în şedinţa de Guvern a normelor de aplicare în ceea ce priveşte schemele de garantare pentru IMM-uri, în acest moment, putem spune că au fost, practic, finalizate toate procedurile în ceea ce priveşte adoptarea şi implementarea şi pachetului de măsuri economice de sprijin ale Guvernului condus de premierul Ludovic Orban pentru companiile şi angajaţii afectaţi de criza provocată de epidemia cu coronavirus. Din acest moment, începând de astăzi, odată cu adoptarea ultimelor acte normative necesare, avem în derulare schemele şi măsurile de sprijin pentru economie”, a declarat Ionel Dancă, luni seară, în urma ședinței de Guvern.

Una dintre deciziile aprobate de Guvern este subvenţionarea şomajului tehnic, în perioada stării de urgenţă, pentru acei angajaţi care au contractele de muncă suspendate.

„Procedura este, deja, în derulare la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. De asemenea, şi alte categorii de angajaţi, cu alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, respectiv ceilalţi profesionişti, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, beneficiază în acelaşi fel de o indemnizaţie de până la 75 la sută din salariul mediu şi cererile în acest sens pot fi depuse la Ministerul Muncii la Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Intervenţii”, a declarat Ionel Dancă.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă