Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul a cheltuit trei miliarde lei în ultimele două luni în criza coronavirus

Guvernul a cheltuit trei miliarde lei în ultimele două luni în criza coronavirus

Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice, estimează că România are o nevoie de finanțare de 100 miliarde lei.

Petronel Tudor 0 comentarii

Măsurile luate de Guvernul României pentru finanțarea cheltuielilor sanitare specifice dar și pentru combaterea răspândirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 au scos de la bugetul de stat 3 miliarde lei în ultimele două luni.

Suma reprezintă 0,3% din PIB (Produsul Intern Brut), ceea ce mărește deficitul pe care România îl va înregistra în 2020. „Avem un necesar de finanţare de aproape la 100 de miliarde lei, iar 3 miliarde lei au fost cheltuieli legate direct de criza de coronavirus în ultimele două luni de zile, ceea ce înseamnă 0,3% din PIB în două luni doar pentru aceste cheltuieli.”, a explicat situația Florin Câțu, ministrul Finanțelor Publice.

Oficialul a anunțat că Guvernul Orban a fost obligat de pandemie să schimbe din mers strategia de finanțare în condițiile în care s-a intrat în acest an cu un deficit însemnat.

„La începutul anului am avut un deficit de 42 de miliarde de lei, 4,7% din PIB, acum bineînţeles că am ajuns la 6,7% din PIB, estimat pentru acest an, iar asta înseamnă 72 de miliarde de lei, plus că aveam din trecut împrumuturi pe care trebuia să le finanţăm.”, a detaliat Florin Câțu.

Presiunea financiară este enormă în condițiile în care Parlamentul a votat dublarea alocațiilor de stat pentru copii iar PSD cere insistent ca de la 1 septembrie 2020 pensiile să fie indexate cu până la 40%.

Citește totul despre:

#florin câțu

Comentarii

loading...