9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieGuvernul a suplimentat bugetul pentru tablete cu 50 de milioane de euro

Guvernul a suplimentat bugetul pentru tablete cu 50 de milioane de euro

Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi alocarea a încă 50 de milioane de euro pentru achiziţia de tablete școlare, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Acesta a spus că este majorată și valoarea eligibilă a unei tablete de la 200 de euro la 250 de euro.

,,S-a discutat despre suplimentarea bugerului cu 50 de milioane de euro pentru studenții beneficiari de bursă socială din cadrul universităților de stat. Astăzi Guvernul României a aprobat această măsură de suplimentare a bugetului pentru tabletele școalare cu 50 de milioane de euro. De asemenea Guvernul a aprobat ca valoarea eligibilă a tabletelor școlare, care era de 200 de euro să crească la 250 de euro pe tabletă”, a spus Marcel Boloș.

Înainte de începerea noului an școlar, Guvernul a aprobat alocarea din fonduri europene a 100 de milioane de euro pentru 500 de mii de tablete.

Marcel Boloș a mai spus că Executivul a mai aprobat un buget de 10 milioane de euro pentru echipamente de protecţie şi dispozitive medicale necesare în cadrul universităţilor.

,,În contextul educației online și a protecției studenților, în instituțiile de învățământ superior de stat a fost aprobat un buget de 10 milioane de euro pentru partea de echipamente de protecție medicale și de dispozitive medicale necesare activităților de curs pentru ca acestea să se poată desfășura în bune condiții”, a mai spus acesta.

Apelul de proiecte urmează să fie deschis pe 19 octombrie, iar depunerea aplicaţiilor de finanţare se va face începând cu data de 25 octombrie.

  

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă