Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul alocă 7,5 milioane lei, prin Programul de susţinere a producţiei de usturoi

Guvernul alocă 7,5 milioane lei, prin Programul de susţinere a producţiei de usturoi

Guvernul a apobat o hotărâre ce modifică şi completează HG 108/2019, pentru ajutorul de minimis la programul de susţinere a producţiei de usturoi. Impactul financiar este de maximum 7,5 milioane de lei (1,57 milioane de euro). Banii se asigură din bugetul pe anul 2020.

Florin Budescu 0 comentarii

”Pentru a fi consideraţi eligibili, producătorii agricoli trebuie să deţină o suprafaţă cultivată cu usturoi de minimum 3.000 mp şi să obţină o producţie de minimum 3 kg usturoi/10 mp. Sprijinul financiar este de maximum 3.000 euro/ha, iar cererile se se depun până la data de 15 mai inclusiv”, a informat Ministerul Agriculturii, conform News.ro.

Prin acest act normativ se îmbunătăţeşte cadrul legal existent prin următoarele reglementări: valorificarea producţiei de usturoi se va face în perioada 1 iulie-20 noiembrie, iar documentele justificative se vor depune până la data de 27 noiembrie; în vederea monitorizării calităţii usturoiului care se oferă populaţiei, potenţialii beneficiari trebuie să deţină Registrul de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, ce va fi verificat de către Autoritatea Naţională Fitosanitară, arată ministerul.

De asemenea, pentru acurateţea datelor privind suprafeţele deţinute şi cultivate cu usturoi, se solicită beneficiarilor o copie a filelor din Registrul agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi în anul de cerere.

Verificarea se va face de către reprezentanţii DAJ a culturii, înainte de recoltare, cu evaluarea producţiei.

Procedura de inspecţie şi verificare se realizează de către structura cu atribuţii în inspecţii tehnice din cadrul MADR şi se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi dezvoltării rurale, în termen de maximum zece zile de la data intrării în vigoare a hotărârii.

Comentarii

loading...