6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieGuvernul aprobă rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale

Guvernul aprobă rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale

Guvernul Orban va aproba, în ședința de luni, 23 noiembrie, rectificarea bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat.

Cele două decizii de rectificare vor fi reglementate prin două Ordonanțe de Urgență ale căror proiecte se discută în acest moment.

Deciziile de azi se vor lua după ce, în precedenta şedinţă de Guvern, cea de acum cinci zile, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a prezentat, în primă lectură, cea de-a treia rectificare bugetară din acest an.

Ministrul Cîțu indicase deja acele Ministere care vor primi bani în plus la cea de-a treia rectificare bugetară. Acestea sunt: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale – 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătăţii – 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei – 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene – 105 milioane de lei, Ministerul Public – 90 de milioane de lei şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – 19 milioane de lei.

Pe de altă parte, cea mai mare sumă de bani ar urma să se taie de la Ministerul Apărării Naționale.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă