16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieGuvernul Orban va majora TVA până la 23 la sută, avertizează PSD

Guvernul Orban va majora TVA până la 23 la sută, avertizează PSD

Senatorul PSD Radu Oprea a solicitat, miercuri, Guvernului Orban să prezinte proiectul de buget pentru anul 2021 și, în mod special, să anunțe până la ce nivel ar dori să majoreze TVA.

“Este o certitudine că, dacă acest Guvern va rămâne la putere în anul următor, vom avea o creştere de TVA până la 21 la sută, 22 la sută sau chiar 23 la sută”, a susținut senatorul Oprea într-o conferință de presă organizată la sediul PSD.

“Nu o spune doar PSD. Există poziţii avizate din partea analiştilor economici, din partea unor bănci importante care deja lucrează pe scenariul majorării TVA. Nu mai credem în dezminţirile lui Iohannis, Orban şi Cîţu. La fel ne-au minţit că vor respecta majorările din lege privind alocaţiile şi pensiile şi nu le-au respectat. Au promis că nu se vor atinge de banii de majorări pentru profesori şi nu s-au ţinut de cuvânt. La fel ne mint şi acum, iar dovada este refuzul lor de a ne prezenta bugetul pe anul următor”, a insistat senatorul Radu Oprea.

Ideea că Guvernul ar intenționa să majoreze TVA în anul 2021 fusese enunțată, încă de acum două săptămâni, și de reprezentantul unei mari bănci occidentale care activează în România.

În prezent, în România, cota standard de TVA este 19 la sută, iar în unele situații se aplică o cotă redusă de TVA, de 9 la sută sau de 5 la sută.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a...

JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal privat de produse petroliere din România...
Ultima oră
Pe aceeași temă