10.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Guvernul va mări salariul minim cu 70 de lei brut, anunță ministrul Raluca Turcan

În ședința de miercuri, 13 ianuarie 2021, Guvernul Cîțu va aproba mărirea salariului minim în România cu 70 de lei brut, a anunțat, marți seară, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Salariul minim va fi indexat mâine, în şedinţa de Guvern. Vom adopta Hotărârea de Guvern. Acesta va fi indexat cu 3,1 la sută”, a declarat ministrul Raluca Turcan într-o emisiune la postul Digi 24.

Ministrul Muncii a explicat și cum a calculat Guvernul acest cuantum de creștere a salariului minim, în condițiile în care sindicatele au avertizat, în ultimele săptămâni, că o majorare a salariului minim trebuie să acopere cel puțin rata inflației.

„Au fost două direcţii diferite: una a patronatelor, una a sindicatelor. Patronatele doreau moratoriu, să rămână îngheţat salariul minim, iar sindicatele doreau o creştere până la 2.400 de lei, de la 2.230 de lei. Am găsit o variantă care să fie ancorată în realitate şi anume rata inflaţiei şi creşterea productivităţii. Ţinând cont că a fost un an de criză, productivitatea muncii nu a crescut foarte mult, doar cu 0,8 la sută şi ca urmare majorarea salariului minim va fi de 3,1 la sută, 70 de lei brut”, a argumentat Raluca Turcan.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă