Guvernul vrea să atace la CCR legea privind dublarea alocațiilor

Guvernul vrea să atace la CCR legea privind dublarea alocațiilor

Guvernul Orban intenționează să atace la CCR prevederea legislativă care indică dublarea alocațiilor pentru copii, a anunțat premierul Ludovic Orban.

Mihai Diac 0 comentarii

"Dacă în populismul lor, care nu are la bază niciun fundament economic şi care arată lipsa de grijă şi responsabilitate faţă de binele României, dacă pesediştii vor ţine în continuare pe această monedă cu dublarea alocaţiilor, sigur că o vom ataca la CCR pe un motiv foarte simplu - anume acela că nu poţi să generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare", a anunțat premierul Ludovic Orban.

Șeful Guvernului a asigurat totuși că "începând cu luna august se majorează alocaţiile cu 20 la sută. Noi am decis dublarea alocaţiilor, dar din mai mulţi paşi".

Aceeași idee, cum că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor pentru copii, a fost susținută, de mai multe ori, și de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu. Ministrul a precizat deja că orice lege care prevede măsuri financiare trebuie să indice și sursa de finanțare, sursă care - în acest caz - nu este precizată.

Legea prevedea că alocațiile pentru copii trebuie dublate de la data de 1 august 2020. Faptul că actualul Cabinet nu a dublat alocațiile este unul dintre motivele pentru care liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Comentarii

loading...