Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul vrea să cumpere acțiuni Blue Air

Guvernul vrea să cumpere acțiuni Blue Air

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, este de părere că statul ar trebui să se implice în salvarea companiei aeriene Blue Air pe modelul Germaniei care a cumpărat acțiuni Lufthansa.

Petronel Tudor 0 comentarii

Premierul Ludovic Orban și miniștrii Transporturilor și Finanțelor vor avea discuții cu reprezentanții Tarom și Blue Air pentru a găsi forme de sprijin pentru cele două companii aeriene, afectate major de pandemia de coronavirus.

Se va discuta inclusiv posibilitatea ca statul să intervină financiar la Blue Air și în schimbul unui ajutor bănesc să primească acțiuni la compania aeriană. Intrată în procedura de concordat preventiv pentru a evita insolvența, Blue Air are datorii de 100 milioane euro pe care dorește să le eșaloneze în următoarele 18 luni, potrivit Profit.ro.

"În această perioadă, industria de transport aerian se confruntă cu mari greutăţi. Cum a făcut Germania cu Lufthansa, a alocat fonduri importante şi a intrat acţionar acolo, la fel va trebui să facem şi noi - este opinia mea, încă nu am luat o decizie - cu Blue Air.", este de părere Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Cele două companii aeriene au solicitat anterior aproximativ 130 milioane euro pentru a compensa pierderile cauzate de noul coronavirus. Compania TAROM a fost sprijinită în primăvară cu 36,7 milioane euro, bani pentru achitarea ratelor de leasing la avioanele din flotă.

Comentarii

loading...