13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieGuvernul vrea să cumpere acțiuni Blue Air

Guvernul vrea să cumpere acțiuni Blue Air

Premierul Ludovic Orban și miniștrii Transporturilor și Finanțelor vor avea discuții cu reprezentanții Tarom și Blue Air pentru a găsi forme de sprijin pentru cele două companii aeriene, afectate major de pandemia de coronavirus.

Se va discuta inclusiv posibilitatea ca statul să intervină financiar la Blue Air și în schimbul unui ajutor bănesc să primească acțiuni la compania aeriană. Intrată în procedura de concordat preventiv pentru a evita insolvența, Blue Air are datorii de 100 milioane euro pe care dorește să le eșaloneze în următoarele 18 luni, potrivit Profit.ro.

“În această perioadă, industria de transport aerian se confruntă cu mari greutăţi. Cum a făcut Germania cu Lufthansa, a alocat fonduri importante şi a intrat acţionar acolo, la fel va trebui să facem şi noi – este opinia mea, încă nu am luat o decizie – cu Blue Air.”, este de părere Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

Cele două companii aeriene au solicitat anterior aproximativ 130 milioane euro pentru a compensa pierderile cauzate de noul coronavirus. Compania TAROM a fost sprijinită în primăvară cu 36,7 milioane euro, bani pentru achitarea ratelor de leasing la avioanele din flotă.

Cele mai citite

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă