9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieHuawei aruncă pe piaţă smartphone-ul Mate 30, fără pachetul de servicii Google

Huawei aruncă pe piaţă smartphone-ul Mate 30, fără pachetul de servicii Google

Compania chineză va lansa cel mai recent smartphone al său, Mate 30, la München, în Germania, spre sfârşitul acestei luni.

Va fi prima serie de smartphone-uri Huawei care intră pe piaţă, de când compania a fost plasată pe lista neagră de comerţ a Statelor Unite, care i-a întrerupt accesul la aplicaţiile şi serviciile Google pentru produsele ulterioare.

În mai, Washington a plasat Huawei pe o listă care interzice companiilor americane să-i vândă tehnologie şi produse software. Aceasta a însemnat că Huawei nu mai putea face afaceri cu furnizori cheie, precum Intel, Micron, Qualcomm sau parteneri software precum Google şi Facebook.

Huawei a anticipat ameninţarea şi şi-a asigurat stocuri de componente, dar nu a putut asigura produse software. Compania a licenţiat soft Google pentru mai multe smartphone-uri înainte de a fi plasată pe lista neagră a SUA, dar nu a mai putut realiza acest lucru pentru seria Mate 30.

Compania şi-a dezvoltat propriul sistem de operare, numit Harmony, pe care l-a prezentat luna trecută.

Mate 30 ar putea fi lansat cu Android, întrucât sistemul de operare este open source. Însă acesta nu va avea acces la aplicaţii populare, ca YouTube, Google Maps şi Gmail, sau Google Play Store, de unde utilizatorii Android pot cumpăra aplicaţii noi.

Fără aceste servicii, dispozitivele Huawei devin mult mai puţin atractive pentru utilizatorii de smartphone-uri de pe pieţele din afara Chinei, acolo aplicaţiile Google fiind deja în mare parte blocate, conform Mediafax.

Cele mai citite

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă