13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieIMM INVEST are peste 28.000 de înregistrări în numai două zile de...

IMM INVEST are peste 28.000 de înregistrări în numai două zile de la lansare

Programul IMM INVEST ROMANIA se află la a doua zi de la deschiderea sesiunii de înscriere.
Aplicația www.imminvest.ro, s-a dovedit a fi de data aceasta stabilă și consolidată, suportând un trafic extrem de ridicat de utilizatori și permițând ca un număr impresionant de IMM-uri să se înscrie în program. Astăzi, la ora 18.00, se înregistraseră aproximativ alte 28.200 de noi cereri în total.
 
“Pentru FNGCIMM și pentru mine personal, IMM INVEST reprezintă o mare provocare, este un program important, căruia îi acordăm maximă prioritate. IMM INVEST, acum o lună, era doar un proiect; iar astăzi are deja înscrise peste 28.000 de solicitări, care din data de 4 mai 2020, vor începe să fie prelucrate de către bănci. La nivel instituțional am luat toate măsurile pentru a prelucra orice solicitare înregistrată în aplicație, în termenul asumat de 72 de ore. Nu am angajat personal suplimentar, însă mare parte dintre angajații instituției au fost instruiți să analizeze cererile din aplicație și lucrează cu ordin de delegare pe IMM INVEST. Vreau să îi asigurăm pe beneficiarii noștri că tratăm cu cea mai mare responsabilitate solicitările pe care ni le-au transmis și facem eforturi deosebite să le răspundem și să-i sprijinim și pe cei care au întâmpinat dificultăți și care încă nu au reusit să se înscrie.”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.
 
 
Din cele peste 28.000 de înscrieri în aplicație, sunt  în starea de transmis la bancă un număr de 374 solicitări, în starea de cerere clarificări, sunt peste 2000 de solicitări, în diferite stadii de prelucrare, 90 de solicitări, iar în starea respins, sunt doar 4 solicitări, motivul fiind că nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului, iar un număr de peste 25.800 așteaptă sa fie luate în analiză.

 

Despre Program

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituție financiară nebancară, cu capital de risc, înființată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanțări, prin acordarea de garanții pentru instrumentele de finanțare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. 
Garanția FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar și se emite la solicitarea instituțiilor finanțatoare partenere, pentru finanțări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanțator.
Garantia FNGCIMM SA – IFN este o garanție lichidă, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanțatorului, însoțită de documentația completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă