Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

IMM Invest. Se elimină instituirea ipotecii şi certificatul Covid-19

IMM Invest. Se elimină instituirea ipotecii şi certificatul Covid-19

Au fost eliminate două bariere din programul IMM Invest. Este vorba despre renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale şi despre eliminarea certificatului Covid-19, prin care companiile probau dacă au fost sau nu afectate de pandemie.

Florin Budescu 0 comentarii

"Am convocat şedinţa de urgenţă, ca să spun aşa, pentru că avem de pregătit mai multe acte normative. În primul rând, îmbunătăţirea reglementării pentru programul IMM Invest. Domnule ministru Cîţu, suntem pregătiţi să dezbatem?”, a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că sunt două bariere care vor fi eliminate.

"Sunt două bariere pe care le eliminăm astăzi în urma discuţiilor cu sistemul financiar bancar de vineri. Una dintre ele propune renunţarea la cerinţa de instituire a ipotecii legale de bunuri mobile şi imobile aparţinând debitorului”, a explicat Florin Cîţu.

Ludovic Orban a precizat că statul garantează în proporţie de 80 la sută şi atunci nu are sens să fie solicitate garanţii companiei. Cîţu a precizat că a doua modificare se referă la eliminarea certificatului COVID, informează News.ro.

"Era un element de ambiguitate în ceea ce priveşte modul de a proba dacă ai fost afectat sau nu, acel certificat COVID. Şi atunci am eliminat această cerinţă de a fi probat de la caz la caz”, a spus ministrul Finanţelor.

Orban a precizat că IMM Invest nu este un program destinat numai companiilor afectate de pandemie.

"Ideea este că programul nu este destinat numai companiilor a căror activitate a fost afectată direct sau indirect de epidemie, ci către toate companiile. (...) Să le transmiteţi celor de la Fond să menţină o legătură permanentă cu responsabilii din cadrul băncilor de derulare a proiectelor, să aibă o comunicare permanentă astfel încât să fluidizeze toate procedurile, să grăbească viteza de aprobare a creditelor, ăsta e de fapt obiectivul nostru”, a mai afirmat Orban.

Comentarii

loading...