13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieImportanța achitării datoriilor în procesul de economisire

Importanța achitării datoriilor în procesul de economisire

Primul pas către însușirea unui comportament financiar sănătos începe din momentul conștientizării importanței de a avea bani chiar acum (rahaa heti), ceea ce înseamnă acces la propriile resurse financiare, independent de voința altor persoane sau instituții. Pentru a atinge acest obiectiv, în viața ta financiară nu trebuie să se mai regăsească nicio formă de absorbție a banilor într-un mod necontrolat. Motiv pentru care, în cazul în care cheltuielile tale nu sunt justificate și nici nu pot fi controlate din cauza unei datorii sau a mai multor datorii acumulate, această problemă trebuie îndepărtată.

Cum pot scăpa de datoriile acumulate?

Cea mai simplă (și logică) modalitate de a elimina datoriile din viața ta este prin a le plăti, ceea ce înseamnă că trebuie să-ți însușești un comportament financiar adecvat, care să-ți permită să acumulezi banii necesari achitării acestor datorii. În acest caz, se poate spune că deja ai început să faci economii, doar că scopul acestora nu este de a-ți oferi posibilitatea strângerii în vederea eliberării financiare și de atingere a independenței din punct de vedere al finanțelor, ci este doar pentru a te aduce pe linia de plutire din acest punct de vedere.

În situația în care ai “strâns” datorii mari, începe prin a le prioritiza ordinea de plată, astfel încât să începi cu cele mai mari și până ajungi la cele mai mici (care, teoretic, mai pot aștepta). Stabilește-ți un plan de returnare a banilor, împarte bugetul lunar în așa mod încât să poți acoperi și celelalte cheltuieli curente și să nu intri într-o nouă acumulare de datorii. De acum înainte vei purta o bătălie care se anunță dificilă, caz în care trebuie să utilizezi toate armele din dotare pentru a lichida datoriile odată pentru totdeauna.

Modul de plată poate fi îmbunătățit prin două metode care îți sunt la îndemână și care te pot ajuta să scapi mai rapid de datorii, dar și să ai parte de un plus financiar în viața ta. Poți opta pentru achitarea tuturor datoriilor printr-un credit de consum online (kulutusluotto netistä) sau poți opta pentru diversificarea financiară. În acest din urmă caz, șansele tale de a prospera financiar mult mai rapid sunt destul de ridicate, deoarece îți oferă posibilitatea de a dispune de resurse financiare suplimentare pentru mai târziu.

Indiferent de modul în care stabilești cum să scapi de această problemă este foarte important ca să nu mai ajungi în această situație. Niciodată să nu mai acumulezi datorii acesta trebuie să fie obiectivul care să-ți călăuzească viața de acum înainte. Eliminarea acestei probleme din viață ta va echivala cu o gură uriașă de oxigen, care îți va favoriza ulterior posibilitatea de a strânge bani în scopuri mult mai avantajoase (pentru asigurarea propriului viitor sau al familiei, pentru satisfacerea unor dorințe personale ori pentru un stil de viață mai bun). Atât timp cât ai scăpat de grija datoriilor, viața ta financiară va începe să înflorească, iar odată cu acest moment, o să înveți să economisești într-un mod sănătos!

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă