13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieÎncă o nouă afacere marca Elon Musk. Astroporturi

Încă o nouă afacere marca Elon Musk. Astroporturi

Elon Musk a anunţat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spaţiale plutitoare.

Zvonuri că SpaceX vrea să construiască platforme care plutesc pe apă circulă de mai multă vreme, însă anunţul lui Musk are rolul de a le confirma. SpaceX va face pe viitor lansări de pe astfel de platforme maritime.

Cel mai probabil, astroporturile SpaceX sunt legate de Starship, nava spaţială reutilizabilă pe care compania spaţială a lui Musk o va folosi pentru misiuni interplanetare şi explorare spaţială.

După misiunea istorică din urmă cu câteva săptămâni, Elon Musk a anunţat că Starship a devenit principala prioritate a SpaceX.

Din câte se pare, SpaceX va prelua platforme petroliere marine pe care le va transforma pentru a putea fi folosite ca porturi spaţiale de unde să fie realizate lansările.

Compania lui Musk intenţionează să folosească aceleaşi platforme marine pentru transporturi supersonice de pe un continent pe altul prin tuburile sigilate Hyperloop, care reduc foarte mult rezistenţa aerului, facilitând viteze de transport de peste 1.200 km/h.

Elon Musk nu se aşteaptă ca primele teste pentru transportul hipersonic să fie posibile mai devreme de 2-3 ani.

Cele mai citite

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...
Ultima oră
Pe aceeași temă