12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieÎncepe realizarea autostrăzii de centură a Capitalei. Va avea 102 kilometri, va...

Începe realizarea autostrăzii de centură a Capitalei. Va avea 102 kilometri, va fi gata în patru ani

Premierul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au inaugurat, marți, lucrările pe unul dintre tronsoanele viitoarei Autostrăzi A0, care va fi autostrada de centură a Bucureștiului.

Premierul a fost prezent la deschiderea lucrărilor pe lotul 2, dintre localitățile Berceni și Bragadiru, din sudul Capitalei. “Autostrada de centură este vitală pentru București”, a subliniat șeful Guvernului.

Pe lotul 2 lucrează o firmă turcească, dar ministrul Lucian Bode a precizat că pe lotul 4 urmează să lucreze o firmă românească. 

Autostrada va avea lungimea totală de 102 kilometri. Lotul al doilea, unde au început marți lucrările, are o lungime de 17 kilometri și ar urma să fie inaugurat după 30 de luni, adică în luna februarie 2022.

Întreaga autostradă de centură a Capitalei ar trebui să fie finalizată în anul 2024.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

UE a decis noi sancțiuni împotriva industriei de armament a Iranului

Uniunea Europeană(UE) a decis miercuri să impună noi sancţiuni împotriva Iranului, ce vizează producătorii de drone şi rachete după atacul asupra Israelului, liderii europeni...
Ultima oră
Pe aceeași temă