Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

India reduce impozitul pe profit

India reduce impozitul pe profit

Guvernul indian a declarat o reducere surprinzătoare a impozitului pe profit, prin care companiile ar putea economisi 20,5 miliarde de dolari, conform Reuters

Rl online 0 comentarii

Ministrul de Finanţe. Nirmala Sitharaman, a declarat la o conferinţă de presă că impozitul pe profit va fi redus de la 30% la aproximativ 25%, în linie cu nivelul din alte ţări asiatice, un anunţ care a dus la creşterea cu peste 3% a acţiunilor companiilor indiene.

"Începând din anul financiar 2019-2020, orice companie internă are opţiunea de a plăti un impozit pe venit de 22%, cu respectarea anumitor condiţii. Impozitul pe venit efectiv pentru aceste companii va fi de aproximativ 25%, inclusiv suprataxele", a explicat oficialul indian.

Veniturile totale pierdute de stat în urma aplicării acestei măsuri sunt estimate la 1.450 miliarde de rupii (20,5 miliarde de dolari), a declarat Sitharaman, ceea ce sporeşte temerile analiştilor că autorităţile nu-şi vor putea îndeplini ţinta de deficit de 3,3% pentru perioada 2019-2020, într-un moment în care colectarea taxelor este deja la un nivel scăzut.

Comentarii

loading...