Indicele ROBOR 3M a coborât la 3,18%, cel mai scăzut nivel din aprilie încoace

Indicele ROBOR 3M a coborât la 3,18%, cel mai scăzut nivel din aprilie încoace

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a coborât la 3,18%, cel mai mai scăzut nivel din ultimele trei luni şi jumătate, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).

Florin Budescu 0 comentarii

Joi, indicele ROBOR la 3 luni a coborât de asemenea la 3,21%. Vineri, indicele a ajuns la 3,18%, cel mai scăzut nivel din 22 martie, când a fost 3,16%. Totodată, indicele ROBOR la 6 luni a scăzut la 3,34%, cel mai scăzut nivel din 3 aprilie, când a fost 3,34%, informează News.ro.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei. Valoarea acestuia, pentru primul trimestru din 2019, a crescut la 2,63%, de la 2,36% în T4 2018.

Citește totul despre:

#robor #piata interbancara

Comentarii

loading...