Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Analiştii CFA România anticipează, pentru următoarele 12 luni, o rată medie a ROBOR, cu scadenţa la trei luni, de 3,13%.

Analiştii CFA România anticipează, pentru următoarele 12 luni, o rată medie a ROBOR, cu scadenţa la trei luni, de 3,13%.

Indicele Robor va continua să crească, crede CFA România

Analiştii CFA România anticipează, pentru următoarele 12 luni, o rată medie a ROBOR, cu scadenţa la trei luni, de 3,13%, un curs de schimb de 4,7651 lei pentru un euro şi o rată a inflaţiei în creştere.

Florin Budescu 0 comentarii

Aceasta reiese din Indicatorul de Încredere Macroeconomică pentru februarie 2018, publicat luni seară. În prezent, indicele Robor la 3 luni este 2.03%.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică s-a majorat cu 0,7 puncte, până la valoarea de 46,7 puncte, informează Agerpres.

Indicatorul condiţiilor curente a crescut cu 9,9 puncte, până la 67,1 puncte. De asemenea, indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 3,8 puncte, la 36,6 puncte.

Leul se va deprecia, nu numai indicele Robor dă semnale rele

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, peste 81% dintre analiştii CFA România estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală.

Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de şase luni este de 4,7021 lei pentru un euro, iar pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,7651 lei.

Peste 84% dintre participanţii la cercetarea CFA România sunt de părere că rata inflaţiei se va majora în următoarele 12 luni. La momentul realizării sondajului, rata inflaţiei avea o valoare de 4,32%.

Dobânda, şi ea

În acelaşi timp, 96% dintre analişti consideră că ratele de dobândă la leu pentru scadenţa la trei luni se vor majora.

Rata medie a ROBOR cu scadenţa la trei luni anticipată peste 12 luni este de 3,13%, iar randamentul obligaţiunilor suverane denonimate în lei cu scadenţă la 5 ani este de 4,60%. În acest context, pentru scadenţele pe termen scurt, CFA România anticipează dobânzi negative.

Potrivit datelor publicate, luni, de Banca Naţională a României, ROBOR la 3 luni era la 2,03%. CFA România este asociaţia profesioniştilor în investiţii din România.

Comentarii

loading...