6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieIndicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin

Indicii S&P 500 şi Nasdaq au încheiat tranzacţiile de luni în declin

Indicele S&P 500 a consemnat o scădere de 2,12%, după ce a atins pentru scurt timp cel mai ridicat nivel după 25 februarie. Indicele şi-a revenit cu peste 40% de la jumătatea lunii martie, chiar dacă numărul infecţiilor cu noul coronavirus a crescut rapid în Arizona, California, Texas şi alte 35 de state americane.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,04%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,13%.

Acţiunile care au înregistrat  performanţe peste medie în ultimele luni, între care Amazon, Microsoft, Nvidia şi Facebook, au încheiat tranzacţiile în declin cu peste 2%, chiar dacă au consemnat creşteri pe parcursul zilei.

Vânzările s-au accentuat după anunţul guvernatorului Californiei, Gavin Newsom, referitor la reînchiderea barurilor şi restaurantelor din spaţii închise la nivelul întregului stat şi a bisericilor, sălilor de sport şi a saloanelor de coafură din comitatele cele mai afectate de noul coronavirus.

Acţiunile Tesla au coborât cu 3,1%, cu toate că iniţial avansaseră cu 16%. Titlurile producătorului de automobile electrice au crescut puternic în ultimele două săptămâni, investitorii anticipând că Tesla va raporta profit trimestrial şi că ar putea intra în indicele S&P 500.

Acţiunile firmei germane de biotehnologie BioNTech au urcat cu peste 10%, iar cele al Pfizer cu 4%, în urma anunţului că Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA va evalua rapid vaccinurile candidate pentru Covid-19 ale acestora.

Acţiunile producătorului de cipuri Analog Devices au scăzut cu 4%. Compania a anunţat un acord de 21 de miliarde de dolari pentru preluarea companiei concurente Maxim Integrated Products, ale cărei titluri au crescut cu 8% în urma informaţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă