11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieIndustria de apărare se va relansa şi îşi va aduce aportul la...

Industria de apărare se va relansa şi îşi va aduce aportul la PIB

“Eu sunt foarte optimist că şi industria de apărare românească se va relansa şi îşi va aduce aportul la Produsul Intern Brut al României. Eu cred că le va ieşi. Mai mult, am încercat să şi ieşim pe piaţă. Directorul Romarm a fost în Egipt săptămâna trecută şi a venit cu un memorandum semnat.

Sunt foarte interesaţi, şi o să merg şi eu acolo să discut cu omologul meu, să colaborăm şi să vindem în Egipt, care a fost o piaţă tradiţională a României, produse fabricate în România. Vorbim de sauer, de muniţie, vorbim de mai multe lucruri”, a spus Popescu la B1TV.

El a subliniat că este o mare problemă fabrica pulberi în România, deoarece importăm pulbere din Serbia şi orice ţară serioasă din Uniunea Europeană şi din NATO trebuie să aibă şi să poată produce propria pulbere.

“Este o prioritate maximă a noastră să facem investiţii în fabrica de pulberi de la Făgăraş, pentru că e normal, e logic, e de bun simţ să avem propria fabrica de pulberi”, a explicat ministrul Economiei.

Acesta a mai afirmat că ministerul a dat bani pentru majorarea de capital de la uzina Sadu, unde a fost luată o linie modernă de producţie de cartuşe pe standardul NATO, la Uzina Mecanică Cugir la fel.

“Deci încercăm să investim în măsura bugetului în fabricile pe care le are Romarm şi vrem să producem cât mai mult. Iar pentru prima dată, îmi spunea directorul de la Uzina Mecanică Bucureşti, Ministerul Apărării a chemat în ianuarie Romarm cu privire la ce urmează să lanseze comenzi către industria de apărare.

Până acum, îmi spunea, nu se întâmpla asta. Până acum îi chema prin august şi le spunea ce să facă în august, iar din august până prin septembrie-octombrie nu le dădeau comenzile, iar în decembrie nu aveau ce să facă.

Pentru prima dată, încet, încet, lucrurile se pun la punct şi sunt foarte optimist că Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei, împreună, vor reuşi să repornească industria de apărare”, a punctat şeful de la Economie, conform Agerpres.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă