23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieIndustria petrolieră și provocările viitorului

Industria petrolieră și provocările viitorului

Cererea mondială de petrol va creşte cu până la 7,3 milioane barili pe zi în perioada 2017 – 2023, ajungând, probabil, la 104,5 milioane barili pe zi. Până în 2040, OPEC previzionează că la nivel mondial consumul va fi de aproape 112 milioane barili pe zi.

Cel mai important stimulent va fi un “boom” al numărului de maşini, în special în China, India şi alte părţi din Asia. Flota mondială de autovehicule se va dubla la 2,4 miliarde de unităţi până în 2040, estimează OPEC. Potrivit Organizaţiei, pe şosele vor circula, până atunci, circa 320 milioane de autovehicule electrice, respectiv 13% din flota mondială.

Statele Unite vor juca un rol principal în satisfacerea cererii de petrol la nivel mondial în următoarea decadă, arată OPEC. Producţia de ţiţei şi alţi combustibili lichizi a SUA va creşte de la 14,4 milioane barili pe zi, anul trecut, la 20,2 milioane barili pe zi în 2025. Producţia în SUA urmează să scadă la 17 milioane de barili pe zi până în 2040.

Producţia statelor membre OPEC se va majora cu aproximativ 8 milioane de barili pe zi la circa 40 milioane de barili pe zi în intervalul 2025 – 2040.

În acelaşi timp, cel mai mare producător mondial, Rusia, va avea o producţie staţionară de circa 11,2 milioane de barili pe zi până în 2023.

Conform agenţiei EFE, comitetul ministerial al OPEC extins (membrii organizaţiei şi partenerii acesteia) au hotărât duminică să amâne până la reuniunea din 3 decembrie, de la Viena, luarea unei decizii privind o posibilă majorare a producţiei.

Cele mai citite

Atenționare Cod galben de vânt puternic în 15 județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă vineri, până la ora 18:00, în 15 judeţe, şi o...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă