5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăEconomieInflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie

Inflaţia în zona euro a scăzut în noiembrie

Cifra comunicată de Eurostat este în linie cu estimările analiştilor. În acest moment, inflaţia din zona euro este aproape obiectivul ţintă al BCE, respectiv o creştere a preţurilor mai mică, dar apropiată de 2%.

Potrivit Eurostat, în noiembrie cele mai semnificative majorări de preţuri în zona euro s-au înregistrat la energie, care a înregistrat o creştere anuală de 9,1%, urmate de preţurile la alimente, alcool şi ţigări, care au urcat cu 2%, şi de preţurile la servicii, care au înregistrat un avans 1,3%.

De asemenea, inflaţia de bază (core inflation), adică ceea ce rămâne după ce sunt eliminate preţurile pentru bunuri volatile, precum energia şi alimentele, a scăzut de la 1,1% până la 1%.

Anterior, Eurostat a informat că rata anuală a inflaţiei a urcat în octombrie la 2,2% în zona euro şi în Uniunea Europeană, în timp ce Estonia şi România au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE.

Cele mai ridicate rate anuale ale inflaţiei din UE au fost înregistrate luna trecută în Estonia (4,5%), România (4,2%) şi Ungaria (3,9%), iar cele mai scăzute în Danemarca (0,7%), Portugalia (0,8%) şi Irlanda (1,1%).

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă