Banca Japoniei, FOTO: Facebook

Banca Japoniei, FOTO: Facebook

Inovație în domeniul financiar-fiscal în Japonia. Ce experiment a pus la cale Banca Japoniei

Banca Japoniei (BOJ) a început luni experimente menite să studieze fezabilitatea emiterii unei monede digitale, alăturându-se eforturilor altor bănci centrale care urmăresc să se alinieze cu inovația realizată de sectorul privat, anunță Reuters.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Prima fază a experimentelor, care va avea loc până în martie 2022, se va concentra pe testarea fezabilității tehnice a emiterii, distribuției și valorificării unei monede digitale a băncii centrale (CBDC), a declarat BOJ într-un comunicat.

BOJ va trece ulterior la a doua fază a experimentelor, care vor examina funcții mai detaliate, cum ar fi stabilirea limitelor cantității de CBDC pe care o poate deține fiecare entitate.

Dacă este necesar, banca centrală va lansa un program pilot care implică furnizorii de servicii de plată și utilizatorii finali, a declarat luna trecută directorul executiv al BOJ, Shinichi Uchida.

Băncile centrale globale analizează dezvoltarea monedelor digitale pentru a-și moderniza sistemele financiare, pentru a evita amenințarea criptomonedelor și pentru a accelera plățile interne și internaționale.

Comentarii

loading...