10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieINS: Creşteri ale cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule

INS: Creşteri ale cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule

Creşterea volumului cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor s-a datorat avansului înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+27,4%), comerţul cu autovehicule (+16,9%) şi la activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,5%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-6,9%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, creşterea a fost de 10,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+14,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+9,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,5%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,8%). Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au rămas la acelaşi nivel. Ca serie ajustată creşterea a fost de u 6,3% mai mare.

În aprilie, comparativ cu martie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o creştere cu 0,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+21%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu autovehicule (-0,5%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,1%). Creşterea ca serie ajustată a fost de 8,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în aprilie 2018 comparativ cu luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a urcat cu 1,6% datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,4%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+2,9%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+0,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-10,7%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,7%). Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri a consemnat o creştere cu 2,5%.

Comparativ cu aceeaşi lună din 2017, în aprilie 2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, s-a majorat cu 16,5% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+33,3%), comerţul cu autovehicule (+24,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,9%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-4,4%). Ca serie ajustată, s-a înregistrat o creştere cu 18,7%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a avansat cu cu 7,1% comparativ cu aprilie 2017, evoluţie provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+12,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+8,3%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,5%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%). Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,7%). Creşterea a fost de 6% ca serie ajustată.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă