8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieINS: Lucrările de construcţii s-au redus cu 3,7%, la 7 luni

INS: Lucrările de construcţii s-au redus cu 3,7%, la 7 luni

Creştere a fost înregistrată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+6,4%).

Pe obiecte de construcţii, lucrările la clădirile rezidenţiale au scăzut cu 28,9%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+8,6%) şi la clădirile nerezidenţiale (+2,5%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 1,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de construcţii noi cu 4,2%.

Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 26,8%. Creşteri s-au înregistrat la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,3%, respectiv cu 4,1%.

În iulie 2018 comparativ cu iulie 2017, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută, a scăzut pe total cu 16,4%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 20,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,6%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 6,5%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 36,3%, la clădirile nerezidenţiale cu 15,4% şi la construcţiile inginereşti cu 6%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 14,9%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 20,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 15%. S-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut astfel: clădirile rezidenţiale cu 36,8%, clădirile nerezidenţiale cu 15,4% şi la construcţiile inginereşti cu 4,5%.

În luna iulie 2018 comparativ cu luna anterioară, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 12,7%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 16,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 13,5%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 1%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 18,3%, clădirile rezidenţiale cu 10% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 9,1%, scădere reflectată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,1% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,3%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 8,2%.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 10,9%, clădirile rezidenţiale cu 5,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 4,3%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă