13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieInventivitatea romanilor nu are limite! RCA la jumatate de pret!

Inventivitatea romanilor nu are limite! RCA la jumatate de pret!

Raspunsul nu poate fi generalizat! Nimic sau diverse – asta pentru a-l rezuma la doar doua categorii!

Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) – organizatie care promoveaza si apara interesele a 500 de membri transportatori rutieri din zona Ardealului – si Federatia Operatorilor Romani de Transport, au incheiat contracte cu brokeri cu scopul de a putea sa asigure acelasi tarif RCA tuturor membrilor. Prin acest demers, costurile pentru asigurare RCA se reduc semnificativ.

APTE 2002 a avut aceasta initiativa, reusind ca in urma unei licitatii sa obtina un tarif flat de doar 4.000 de lei, pentru asigurarea RCA a camioanelor (cap tractor). Reducerea este semnificativa in conditiile in care preturile aplicate pe piata de profil sunt cu mult mai mari – pleaca de la 6 000 lei in cazul unui camion de 16 tone si ajung chiar si la 8000 de lei. Prin stabilirea unui tarif flat, orice membru APTE 2002 poate sa beneficieze de RCA ieftin, fara a se tine cont de bonus sau malus in care este incadrat.

De astfel, inca din 2015-2016, ASF le sugera transportatorilor sa faca negocieri pentru stabilirea unor tarife in comun. Desi, in perioada respectiva, cand preturile crescusera si cu 200% din cauza falimentelor Astra si Carpatica Asig, transportatorii au respins varianta, in aprilie 2018, cand tarifele pentru RCA erau mai mici decat atunci, solutia licitatiei colective este considerata potrivita.

Alte masuri prin care se reduce costul pentru asigurarea RCA
Faptul ca un cazier bonus-malus se poate transfera la o alta masina asigura plata unui pret mai mic pentru RCA. Orice sofer care nu a produs accidente cu o masina in trafic, poate sa beneficieze de o reducere de pret atunci cand asigura o alta masina si trebuie sa achite polita RCA.

Si soferii care conduc prudent vor beneficia de reduceri importante pentru polita RCA, o masura in plus fata de sistemul bonus-malus care le permite firmelor de asigurari sa aplice reduceri in cazul soferilor care au un profil bun. Un sistem care centralizeaza informatiile din care rezulta istoricul soferilor, creat de Biroul Asiguratorilor Auto, face posibila o departajare a celor care nu au creat incidente neplacute in trafic si ii rasplateste cu posibilitatea de a plati mai putin pentru RCA.

Legat de acest aspect, potrivit companiei de consultanta Milliman, care a realizat un studiu ASF, cele mai mari daune in traficul din Romania sunt produse de tineri cu varsta de pana la 25 de ani, care conduc masini puternice.

Cum nu toti soferii sunt asi si in utilizarea unui dispozitiv cu acces la Internet, pentru a putea utiliza un calculator RCA, este important sa apeleze la serviciile unui Broker de Asigurare, precum romasig.ro, care sa negocieze in numele lor cu societatile de asigurare, pentru a obtine cele mai bune conditii si preturi pentru plata RCA. O astfel de companie va consulta mai multe oferte si va obtine tarife materializate in cel mai ieftin RCA de pe piata.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă