8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieInvestiție de 32 de milioane de euro pentru managementul deșeurilor solide din...

Investiție de 32 de milioane de euro pentru managementul deșeurilor solide din Bacău

În săptămâna 16–22 aprilie, în prezența Președintelui Consiliului Județean, domnul Sorin Brașoveanu, și a Directorului Executiv al Asociației Române de Dezvoltare Intercomunitară Bacău, domnul Bogdan Seto, a fost semnat contractul pentru gestiunea operării Sistemului de Management al Deșeurilor din județul Bacău între Asociația Română de Dezvoltare Intercomunitară Bacău și Grupul Eco Sud.

Investiția în Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor Solide din județul Bacău este de circa 32 de milioane de euro, iar sistemul deservește un număr de 93 de orașe și comune din județul Bacău, însumând în totalitate aproximativ 705.000 de locuitori.

Cu această ocazie, fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase, în calitate de președinte onorific al Grupului Eco Sud, a declarat că “protecția mediului, importanța reciclării, reintroducerea în circuit a unor materiale valoroase și activitatea ecologică a grupului Eco Sud reprezintă pentru mine o experiență valoroasă și un sentiment special”.

„În calitate de Președinte Onorific al grupului Eco Sud, am avut o satisfacție deosebită ca urmare a demarării activității în regiunea Moldova și semnării contractului cu autoritățile din Bacău pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor. Mă voi implica personal la nivel internațional, iar aici putem vorbi de țări ca Franța, Germania sau Spania, pentru a aduce în acest județ – și nu numai – tehnologii de avangardă pentru mediu și protecția acestuia.

Valoarea importantă a investiției din Bacău, folosirea inteligentă a fondurilor europene în scopuri nobile de protecție a mediului și a sănătății oamenilor din județ demonstrează implicarea, munca și realizările atât ale Autorităților, cât și ale echipei noastre și ale specialiștilor Eco Sud. Esența vieții este creșterea. Când ești nerăbdător să-i dai bataie și să progresezi spre scopurile tale, dai tot ce poți și pui suflet în tot ceea ce faci. Realizările tale îți însuflețesc ambiția, realizările tale îți dau energie, realizările tale îți deschid calea spre mai multe succese. Este efectul bulgărelui de zăpadă: de abia aștepți să mai ai unul, și încă unul, și încă unul. Acesta este succesul grupului Eco Sud, care a ieșit învingător, a câștigat meciul și a luat medalia de aur în domeniul ecologiei!”, a declarat fostul mare jucător.

Ilie Năstase este un fost jucător profesionist de tenis de câmp și unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul 1 mondial de două ori, în 1972 și 1973. De-a lungul carierei sale a câștigat mai multe titluri, printre care se numără și US Open în 1972, Roland Garros în 1973, turneele de la Wimbledon, Roland Garros și US Open și Turneul Campionilor de mai multe ori. A scris câteva romane în limba franceză, a intrat în politică în anii 1990 și a fost desemnat de mai multe ori „Cel mai bun sportiv al anului”. Este general-maior (cu 2 stele) în retragere în Cadrul Ministerului Apărării Naționale din România. 

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă