21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieInvestiţie de milioane de lei făcută de Primăria Sectorului 4, pentru modernizarea...

Investiţie de milioane de lei făcută de Primăria Sectorului 4, pentru modernizarea Pieţei Sudului

Primăria arată că Piaţa Sudului a fost transformată, prin construcţiile provizorii din ultimii ani, într-un bazar cu arhitectură incoerentă, astfel că s-a realizat şi finalizat un proiect pentru modernizarea, extinderea şi desfiinţarea parţială a construcţiilor.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat joi într-o conferinţă de presă că a dat deja ordinul de începere a lucrărilor, urmând ca acestea să înceapă efectiv pe 28 octombrie, cu termen de finalizare noiembrie anul viitor.

Costul lucrărilor se ridică la peste 35,6 milioane de lei fără TVA.

„În 2016, ca medic, spuneam că întreaga zonă ce defineşte magazinul Big, împreună cu piaţa, arată ca o tumoră. Mă bucur că acum pot spune că Piaţa Sudului întăreşte punctele de dezvoltare pe care ne-am dorit să le atingem. Locul respectiv a fost întâi piaţă, s-au adăugat construcţii de tot felul, iar acum va deveni una din cele mai moderne pieţe din România. Am discutat şi le-am solicitat comercianţilor să se îndrepte către alte locaţii pe care le-am pus la dispoziţie”, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Potrivit primăriei, lucrările la Piaţa Sudului vor începe în acelaşi timp cu construirea parcării de 400 de locuri, din zonă.

Ansamblul Big Berceni – Piaţa Sudului a fost realizat în etape, fiind adăugate succesiv construcţii de diverse forme şi mărimi, arată Primăria Sectorului 4, ia în prezent este o piaţă agroalimentară cu tarabe şi cu spaţii închiriate pentru comercializarea produselor alimentare, pentru farmacii sau pet-shopuri. Prin felul în care sunt amplasate în prezent, clădirile nu pot oferi condiţii de securitate la incendiu, însă după finalizarea Ansamblului Piaţa Agroalimentară Berceni-Sudului, situaţia se va schimba radical, promite primăria.

Terenul pe care urmează să fie realizat proiectul are o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Practic, vor fi refăcute trei corpuri de clădire care vor fi ulterior închiriate de către Consiliul Local, pentru activităţi comerciale.

Astfel, conform proiectului prezentat de primărie, corpul C1 – Piaţa Agroalimentară nouă va fi amenajată pe amplasamentul celei existente, cu un regim de înălţime de P+1, o suprafaţă construită de 2.836 de mp şi o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 4.667 de mp. Spaţiul interior este organizat la parter cu o zonă centrală, în care vor fi amplasate tarabe, cu o zonă de spaţii comerciale închise dispuse în jurul spaţiului pentru tarabe, iar la etaj vor fi amenajări de tip food-court şi spaţii verzi, în jardiniere.

 Corpul C2 va fi un pavilion cu spaţii de închiriat, aflat în lungul Străzii Niţu Vasile, în partea de Vest a amplasamentului. Pavilionul va avea doar parter şi o suprafaţă construită de 834,72 de mp, în timp ce corpul C4 va fi tot un pavilion cu spaţii de închiriat, cu înălţime Stehn+P, iar suprafaţa construită de 296,48 de mp.

La exterior vor fi zone pietonale accesibile şi pentru persoanele cu dizabilităţi.

Pe lângă aceste corpuri reconstruite, au mai fost propuse şi lucrări pentru realizarea sau retrasarea unui drum de acces din Strada Niţu Vasile, dimensionat şi conformat pentru accesul autovehiculelor de transport marfă, realizarea de alei pietonale şi spaţii verzi şi iluminat exterior.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...
Ultima oră
Pe aceeași temă