9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieInvestițiile și reformele trebuie să fie direcțiile esențiale, susține un consilier prezidențial

Investițiile și reformele trebuie să fie direcțiile esențiale, susține un consilier prezidențial

Investițiile și reformele trebuie să fie direcțiile esențiale în România, susține consilierul prezidențial Cosmin Marinescu într-un articol postat pe internet.

Cosmin Marinescu a participat la Conferința RoInvest, unde a explicat că “investițiile și reformele trebuie să fie direcțiile esențiale pe care România să le urmeze în acești ani, cu responsabilitate pentru viitor. Indiferent de provocări, investițiile și reformele trebuie abordate neapărat împreună. Doar conjugate, aceste două mize asigură pachetul complet al rezilienței și al dezvoltării”.

În actuala pandemie, “investițiile capătă un sens aparte. În prezent, cea mai bună investiție este vaccinarea”, spune Cosmin Marinescu.

Potrivit acestuia, semnalele din economia României indică o revenire mai rapidă decât se anticipa.

“Astfel, prognozele de creștere economică pentru 2021 au fost revizuite pozitiv, la 5% și chiar 6% – în cazul FMI, cifre care pot fi chiar depășite. Atât consumul, cât și formarea brută de capital fix sunt estimate în creștere cu circa 6% în anul curent, iar evoluțiile se vor consolida prin progresul campaniei de vaccinare și prin ridicarea treptată a restricțiilor. După calculele noastre, bazate pe estimările Comisiei Europene, circa 20 dintre țările membre vor reuși să revină, până la sfârșit de 2021, la nivelul PIB de dinaintea pandemiei”.

Cosmin Marinescu spune că “reformele sunt esențiale iar PNRR are o dublă miză: miza investițiilor și miza reformelor”, iar aceste două componente asigură „pachetul complet al rezilienței și al dezvoltării”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă