Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Investitorii străini avertizează că România nu va fi primită în OCDE

Consiliul investitorilor străini avertizează că România nu va fi primită în OCDE, întrucât autoritățile de la București încalcă principii economice și politice fundamentale într-o țară modernă.

Mihai Diac 0 comentarii

Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din România critică mai multe decizii ale autorităților de la București, considerând că acestea afectează statul de drept și economia națională, putând avea drept efect chiar respingerea aderării României la OCDE.


Într-un comunicat transmis miercuri, FIC semnalează o creştere semnificativă a neîncrederii în instituţiile publice, atât a mediului de afaceri (conform FIC business sentiment index), dar şi a cetăţenilor (conform cel mai recent Eurobarometru).

Cauza acestei neîncrederi ar fi numeroasele modificări legislative care afectează atât economia cât și actul de justiție din România.

FIC avertizează, de exemplu, că Parlamentul tocmai a adoptat o lege prin care sunt exceptate majoritatea companiilor de stat de la regulile transparenţei şi managementului profesionist.

"Renunţarea la aplicarea regulilor guvernanţei corporative în companiile de stat va face imposibilă aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), obiectiv asumat în capitolul de politică externă al programului de guvernare", avertizează FIC.

Comentarii

loading...