Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ionuț Mișa:"Este o tendință regională de creștere a inflației"

Ionuț Mișa:"Este o tendință regională de creștere a inflației"

La nivelul întregii Europe vorbim de o inflaţie în creştere, astfel că există o tendinţă regională care a influenţat costul preţurilor din economie şi în România, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, legat de creşterea inflaţiei în România la 3,2%.

Iulian Budușan 0 comentarii

”Suntem într-o tendinţă regională, din acest punct de vedere. O tendinţă regională poate influenţa costul preţurilor din economie, ştiţi foarte bine că este un factor care influenţează inflaţia. Sunt mai multe elemente din acest punct de vedere, acestea sunt câteva dintre ele. Trebuie să ţineţi cont foarte mult şi de tendinţa în care se află întreaga Europă, pentru că vorbim de o inflaţie în creştere la nivelul întregii Europe”, a declarat marţi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce avem inflaţie de 3,2%.

Preţurile de consum au continuat să crească în luna noiembrie a acestui an, rata anuală a inflaţiei urcând la 3,23%, de la 2,6% în octombrie, pe fondul scumpirii mărfurilor alimentare cu 3,8% şi a celor nealimentare cu 4,1%.

De asemenea, preţurile au urcat cu 0,66%, în luna noiembrie, faţă de octombrie.

La rândul său, Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în creştere la 2,7% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de la 1,9% anterior.

Comentarii

loading...