Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Isărescu: Cursul valutar din acest an, mai stabil decât al vecinilor

Isărescu: Cursul valutar din acest an, mai stabil decât al vecinilor

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, miercuri, că evoluţia cursului valutar a fost una stabilă în acest an, ceea ce a ajutat instituţia în privinţa ţintei de inflaţie.

Rl online 0 comentarii

„Cursul s-a dovedit în acest an mai stabil decât al vecinilor, ceea ce ne-a ajutat în ceea ce priveşte inflaţia”, a spus Isărescu, în briefingul de presă de după şedinţa de politică monetară de miercuri.

BNR are o ţintă de inflaţie de 2,5% +/-1%, pentru finalul fiecărui an. Anul trecut, banca centrală şi-a atins ţinta, rata anuală a inflaţiei din decembrie 2017 a fost de 3,3%.

Guvernatorul a reamintit că BNR nu face prognoze de curs. „Dacă am ajuns să ne îngrijorăm că variază cursul cu 4 bani, atunci am evoluat”, a adăugat Isărescu.

Oficialul BNR a menţionat că lipsa de estimări din partea instituţiei dă credibilitate cursului de schimb.

„Este clar că opinia publică a fost bombardată cu estimări, unele chiar de la specialişti, că se va întâmpla ceva cu cursul”, a mai spus Isărescu.

Comentarii

loading...