Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

Isărescu: Să aducem aurul de la Londra, să-l vadă toată lumea

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, marţi, cu prilejul audierii pentru un nou mandat de către comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară.

Rl online 0 comentarii

Potrivit lui Isărescu, rezerva trebuie retrimisă în capitala Marii Britanii pentru că, în ţară, ”nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă”.

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR. Marţi, Cosette Chichirău, din partea USR, a întreabat, la audierea candidaţilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

"Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană", a spus Isărescu, potrivit Profit.ro.

Isărescu a spus că obiectivul rezervei este de a da credibilitate şi de a reduce costurile de finanţare.

"Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă", a mai spus Isărescu.

Curtea Constituţională a României a respins, săptămâna trecută, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Comentarii

loading...