ISU: Cantitățile de petrol ajunse în râul Mureș nu pot fi estimate încă

ISU: Cantitățile de petrol ajunse în râul Mureș nu pot fi estimate încă

Membrii Comitetului pentru situaţii de urgenţă continuă intervenţiile pentru limitarea scurgerilor de produse petroliere reziduale pe râul Mureş de la Termocentrala Iernut, a declarat, sâmbătă, şeful ISU Mureş, lt. col. Călin Handrea.

Rl online 0 comentarii

Din acest comitet fac parte ISU, Garda Naţională de Mediu, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Apele Române, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Iernut şi Celula de urgenţă a Romgaz. Călin Handrea a precizat că, în prezent, nu pot fi estimate cantităţile de produse petroliere care au ajuns în râul Mureş, transmite Agerpres.

„La faţa locului, membrii Comitetului pentru situaţii de urgenţă (ISU, GNM, APM, Apele Române), alături de SVSU Iernut şi Celula de Urgenţă a Romgaz Iernut, intervin pentru limitarea scurgerilor de produse petroliere reziduale şi urmează să se acţioneze pentru decontaminarea canalului de evacuare a apelor reziduale. Cantităţile de produse petroliere ce au ajuns în râul Mureş nu pot fi estimate la această oră”, a afirmat Handrea.

SNGN Romgaz SA anunţa vineri seara că, în continuare, colaborează cu reprezentanţii ISU Mureş, ai Apelor Române şi ai Gărzii de Mediu Mureş pentru verificarea râului Mureş în aval, în urma scurgerilor de ulei rezidual de vineri de la Termocentrala Iernut.

„O defecţiune a separatorului de ulei care etanşeizează una dintre evacuările uleiului rezidual folosit pentru funcţionarea Centralei Iernut a dus la această scurgere accidentală. Cantitatea de ulei scursă accidental nu conţine substanţe toxice pentru mediu (PCB - produşi bifenili policloruraţi), aşa cum rezultă din fişele tehnice ale uleiurilor uitilizate la CTE Iernut”, se arată în informarea de presă postată pe site-ul Romgaz.

Comentarii

loading...