Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Jumătate de milion de șomeri și sute de mii de firmă în insolvență, scenariul negru pe 2021

Jumătate de milion de șomeri și sute de mii de firmă în insolvență, scenariul negru pe 2021

Impactul economic va fi puternic și în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus iar acest lucru va genera probleme grave pentru sute de mii de societăți comerciale și angajații acestora.

Petronel Tudor 0 comentarii

”Un număr de peste 500.000 de şomeri şi mai mult de 300.000 de firme ar putea intra în insolvenţă sau faliment în perioada următoare, în condiţiile în care impactul economic al COVID-19 pentru companii şi angajaţi va fi foarte puternic, iar efectele se vor resimţi abia începând de anul viitor.”, se arată într-un studiu întocmit de REI Finance Advisors, companie de consultanţă specializate în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piaţa din România, citat de News.ro.

România ar putea să atenueze efectele economice negative prin atragerea rapidă a fondurilor europene puse la dispoziție în contextul sprijinirii mediului de afaceri comunitar.

Până acum, potrivit sursei citate, România a atras un total de 12,8 miliarde euro, puțin peste 42% din totalul alocat țării noastre, cu mult sub gradul de absorbție al celorlalte state europene, bani alocați prin programele de finanțare 2014 – 2020.

Țara noastră, conform datelor oficiale ale Comisiei Europene, a avut alocat un buget total de 36,7 miliarde euro, fiind a șasea țară ca volum de fonduri europene alocate la începutul perioadei de finanțare.

Comentarii

loading...