15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieLira sterlină a crescut faţă de euro şi dolar la cel mai...

Lira sterlină a crescut faţă de euro şi dolar la cel mai ridicat nivel după luna mai

Deja aflată la un nivel ridicat, lira a depăşit în urma informaţiilor referitoare la progresul negocierilor nivelul mediu al ultimelor 200 de zile, un nivel tehnic urmărit cu atenţie.

Lira s-a apreciat  marţi cu 1,5%, la 1,28 de dolari pe unitate, cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni şi, de asemenea, a depăşit pentru prima oară din luna mai media ultimelor 200 de zile, de 1,2713 unităţi pentru un dolar.

Moneda britanică s-a apreciat în aceeaşi măsură faţă de euro, fiind tranzacţionată în urcare cu 1,4%, la 86,29 de pence euro pe unitate.

Lira s-a apreciat cu aproape 5% în ultima săptămână, investitorii fiind interesaţi să profite de perspectiva unui acord pentru Brexit de ultim moment, înainte de termenul limită de pe 31 octombrie.

”Reacţia pieţelor arată că doresc ca acordul să fie încheiat şi că sunt pregătite să cumpere la cel mai mic semn de acord”, a declarat Morten Lund, analist senior pentru schimburi valutare la Nordea.

Acesta a adăugat că este ceva mai sceptic în privinţa rezultatului, având în vedere cât de puţin timp a rămas pentru negocieri şi dificultăţile de a trece acordul prin Parlamentul britanic.

Discuţiile pentru ajungerea la un acord pentru Brexit cu Bruxelles-ul continuă, dar mai sunt lucruri de făcut, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson.

Indicele FTSE250 a crescut uşor, în timp ce principalii indici bursieri europeni au urcat cu peste 1%.

Randamentele obligaţiunilor britanice pe termen de doi ani au urcat la cel mai ridicat nivel de după 16 septembrie, de 0,575%.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă