Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Croitoru (BNR) avertizează: Ne apropiem de recesiune!

Lucian Croitoru (BNR) avertizează: Ne apropiem de recesiune!

Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, spune că indicatorii financiari arată că există o probabilitate ridicată să ne apropiem de o recesiune la fel de adâncă precum cea din 2008.

Florin Budescu 0 comentarii

“Curba randamentelor e inversată. De câte ori s-a ,inversat din 61 încoace", atrage atenţia Lucian Croitoru, "de atâtea ori a apărut o recesiune. După inversare, a mai durat maxim 22 de luni până la recesiune”.

“Va fi o recesiune similară cu cea din 2008, una anormală”, afirmă oficialul BNR, detaliind că recesiunile normale „se rezolvă repede, au evoluție în V, economia cade unul-doi ani, după care se ridică la rate pozitive".

Lucian Croitoru afirmă că s-a făcut atâta ralaxare cantitativă, în ultimii 11 ani, încât, "dacă va fi o recesiune, va fi una și mai rea, pentru că ce am avut de inventat am inventat”.

Croitoru mai afirmă: “Deficitul contului curent este deficitul guvernului aproape în totalitate”, fapt care explică dezechilibrul extern prin creșterea importurilor, ca urmare a consumului mai mare generat de majorarea salariilor și scăderea taxelor, scrie Profit.ro.

Comentarii

loading...