Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lucian Croitoru: "Fondul de Dezvoltare Naţională, corupt de la naștere"

Lucian Croitoru: "Fondul de Dezvoltare Naţională, corupt de la naștere"

Fondul de Dezvoltare Naţională (corect Fondul Național de Dezvoltare) va crea corupţie din cauza naturii lui şi nu o să ducă la nimic bun, spune un consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Iulian Budușan 0 comentarii

"Noi acum ne pregătim să creăm o instituţie mamut care se numeşte Fondul de Dezvoltare Naţională. Asta este o intervenţie masivă a Guvernului în economie. Nu o să ducă la nimic bun, ştim din experienţa altor ţări. În jurul ei va crea corupţie, inevitabil, nu din cauza oamenilor care o vor conduce, nu din cauza celor care au conceput-o, ci din cauza naturii ei", a spus marți Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), potrivit Agerpres.ro.

El a precizat că dacă vrei să utilizezi corect puterea publică, trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie.

"Dacă vrei să utilizezi corect puterea publică şi să nu obţii beneficii private cu ea, atunci trebuie să ţii cont că intervenţiile guvernamentale în economie generează corupţie, iar reglementările neinteligente creează arii de activitate în afara sferei reglementate", a explicat oficialul BNR.

Comentarii

loading...