Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ludovic Orban: 500.000 de persoane ar fi în şomaj tehnic

Ludovic Orban: 500.000 de persoane ar fi în şomaj tehnic

Premierul Ludovic Orban estimează că există 500.000 de persoane cu contractele de muncă încheiate, suspendate sau în şomaj tehnic, din cauza crizei provocate de coronavirus.

Florin Budescu 0 comentarii

”Vom face controale. Dacă se descoperă că reprezentantul unei companii a minţit, poate avea repercusiuni de natură penală”, a decarat Orban, luni seară.
 
”Estimarea este în jur de 500.000 de persoane la care fie s-au încheiat, fie s-au suspendat contractele, fie au intrat în şomaj tehnic. Măsura stabilită este aceea de a plăti de la bugetul asigurărilor de şomaj, acest şomaj tehnic care înseamnă 75% din valoarea salariului brut pe care l-a avut angajatul, dar nu mai mult de 75% din valoarea salariului mediu brut”, a declarat premierul Ludovic Orban, la Realitatea Plus, conform News.ro.

Premierul a precizat că se vor face controale la un moment dat.

"În ceea ce priveşte decizia de acordare către companii a acestei forme de sprijin, este o decizie care se va lua printr-o procedură simplificată. Sigur că ulterior vom face controale.

Dacă se descoperă că reprezentantul unei companii a minţit, poate avea repercusiuni de natură penală. Cer reprezentanţilor companiilor să fie corecţi pentru că minciuna are picioare scurte şi vom identifica pe cei care nu au fost cinstiţi”, a mai spus Orban.

Anterior, şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că a fost publicată în Monitorul Oficial OUG pentru acordarea şomajului tehnic.

Comentarii

loading...