13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieMagazinele de la metrou funcționează, deși au fost somate să evacueze spațiul

Magazinele de la metrou funcționează, deși au fost somate să evacueze spațiul

Circa 1600 de spații comerciale continuau să funcționeze, la data de 6 aprilie 2021, în interiorul stațiilor de la metroul din București, deși somația adresată acestor firme, prin care li se cerea să evacueze spațiile, a expirat la data de 2 aprilie 2021.

Anunțul referitor la emiterea somației și la termenul limită pus la dispoziția comercianților fusese făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, acum zece zile, la momentul protestului neautorizat de la metrou.

Un reprezentant al comercianților din stațiile de metrou a precizat, marți, într-o declarație prin telefon, că acești comercianți nu au contract cu Metrorex, ceea ce înseamnă că nu Metrorex îi poate elimina din stații, ci cu societatea Sindomet, care este deținută de USLM (Unitatea Sindicatul Liber Metrou – condus de Ion Rădoi). Potrivit acestui reprezentant al comercianților, Metrorex nici nu are dreptul să închirieze spații pentru activități comerciale.

Pe baza acestei argumentații, firmele din stațiile de metrou nu vor să evacueze spațiile până ce nu va fi emisă o decizie judecătorească în acest sens.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă