Mai multe uzine Renault din Franţa ar putea să fie închise

Mai multe uzine Renault din Franţa ar putea să fie închise

Renault vrea să închidă mai multe uzine din Franţa, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate Zoe şi Nissan Micra, dar şi uzina de la Dieppe.

Florin Budescu 0 comentarii

"Procesul de reflexie cu privire la restructurarea Renault a intrat în linie dreaptă și mai multe uzine franceze sunt în mod clar vizate", susţine cotidianul financiar Les Echos.

Potrivit informaţiilor publicate de Les Echos, ar urma să fie închise micile uzine de la Choisy-le-Roi şi Fonderies de Bretagne precum şi uzina de asamblare de vehicule de la Dieppe, unde este produs modelul Alpine. În fiecare din cele trei uzine lucrează mai multe sute de persoane.

Les Echos adaugă că uzina de la Flins, care are 2.600 de angajaţi, ar urma chiar să înceteze producția autovehicule în câţiva ani şi că îi vor fi încredinţate alte activităţi.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Cu o zi în urmă, reprezentanţii Revoz, subsidiara Renault din Slovenia, au anunţat că producătorul auto intenţionează să concedieze 400 dintre cei aproximativ 3.200 de angajaţi ai săi, ca urmare a crizei de pe piața autogenerate de pandemia de coronavirus.

Revoz, unul din cei mai mari exportatori din Slovenia, produce modelele Clio, Twingo şi Smart Forfour electric, informează Realitatea.net.

Grupul Renault, proprietarul Dacia, urmează să analizeze în săptămânile următoare un plan care vizează realizarea unor economii în valoare de două miliarde de euro pe parcursul a trei ani, în ideea redresării situaţiei financiare, mai arată sursa citată.

Comentarii

loading...