13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieMai multe uzine Renault din Franţa ar putea să fie închise

Mai multe uzine Renault din Franţa ar putea să fie închise

“Procesul de reflexie cu privire la restructurarea Renault a intrat în linie dreaptă și mai multe uzine franceze sunt în mod clar vizate”, susţine cotidianul financiar Les Echos.

Potrivit informaţiilor publicate de Les Echos, ar urma să fie închise micile uzine de la Choisy-le-Roi şi Fonderies de Bretagne precum şi uzina de asamblare de vehicule de la Dieppe, unde este produs modelul Alpine. În fiecare din cele trei uzine lucrează mai multe sute de persoane.

Les Echos adaugă că uzina de la Flins, care are 2.600 de angajaţi, ar urma chiar să înceteze producția autovehicule în câţiva ani şi că îi vor fi încredinţate alte activităţi.

Veștile proaste nu se opresc însă aici. Cu o zi în urmă, reprezentanţii Revoz, subsidiara Renault din Slovenia, au anunţat că producătorul auto intenţionează să concedieze 400 dintre cei aproximativ 3.200 de angajaţi ai săi, ca urmare a crizei de pe piața autogenerate de pandemia de coronavirus.

Revoz, unul din cei mai mari exportatori din Slovenia, produce modelele Clio, Twingo şi Smart Forfour electric, informează Realitatea.net.

Grupul Renault, proprietarul Dacia, urmează să analizeze în săptămânile următoare un plan care vizează realizarea unor economii în valoare de două miliarde de euro pe parcursul a trei ani, în ideea redresării situaţiei financiare, mai arată sursa citată.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă