16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMalta, paradisul criptomonedelor

Malta, paradisul criptomonedelor

”Multe platforme au utilizatori dintr-o anumită ţară, care deseori nu este şi locul în care compania a ales să se înregistreze. Majoritatea tranzacţiilor cu criptomonede sunt operate de companii înregistrate în Malta”, a afirmat Sheena Shah, analist la Morgan Stanley.

Malta nu ar ocupa o poziţie atât de înaltă pe lista statelor unde sunt înregistrate companiile care operează platforme de tranzacţionare a monedelor virtuale dacă recent nu ar fi avut loc un transfer al celei mai importante platforme de tranzacţionare, a notat Shah.

Aceasta s-a referit la compania Binance, înfiinţată anul trecut în Hong Kong, care a anunţat în luna martie că îşi mută domiciliul legal în Malta, după ce  autorităţile de reglementare din Asia au înăsprit reglementările referitoare la monedele virtuale.

În timp ce o mare parte a volumului tranzacţiilor se mută în Malta, majoritatea platformelor destinate tranzacţiilor cu criptomonede se află în Marea Britanie, Hong Kong şi Statele Unite, potrivit Morgan Stanley.

Investiţia în criptomonede este una dintre cele mai profitabile variante de investiţii din lume. Criptomoneda este cea mai profitabilă monedă virtuală, depășind bitcoin. Investiţia într-o criptomonedă nouă poate avea randament chiar şi de 425.000%.

Piaţa criptomonedelor depăşeşte 500 de miliarde de dolari.

Specialiştii susţin că investiţia într-o criptomonedă nouă, care se lansează acum poate avea un randament mai mare decât investiţia într-o criptomonedă deja existentă, precum bitcoin sau ethereum.

 

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă