Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Maramureş: 7.000 de hectare de teren agricol vor fi semănate cu grâu

Maramureş: 7.000 de hectare de teren agricol vor fi semănate cu grâu

Aproape 7.000 hectare de teren agricol urmează să fie însămânţate cu grâu în judeţul Maramureş până la jumătatea lunii octombrie, 2.000 de hectare fiind cumpărate sau arendate de fermieri în cursul ultimelor săptămâni, a declarat joi, pentru Agerpres, Vasile Rusu.

Rl online 0 comentarii

"După recoltarea grâului, terenurile au fost curăţate şi pregătite pentru o nouă arătură, avem peste 7.000 hectare de teren din care 2.000 de hectare au fost achiziţionate de fermieri în cursul acestui an, urmând ca pe întreaga suprafaţă să semănăm grâu. O mare parte din cele peste 2.000 hectare sunt terenuri luate în arendă sau cumpărate, iar recolta din acest an a fost una peste aşteptări cu aproape 4 tone/hectar, şi, probabil, de aici a venit şi dorinţa unor fermieri în a-şi extinde culturile", a spus Vasile Rusu, vicepreşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Plante Tehnice şi Cereale.

Potrivit acestuia, terenurile agricole din judeţul Maramureş, specifice culturii grâului, sunt aşezate în zona de şes.

"Terenurile specifice culturii grâului sunt aşezate în lunca Someşului şi Lăpuşului, însă au fost şi fermieri mai curajoşi care au încercat culturi de grâu în zona de deal, şi cu rezultate foarte bune", a mai precizat Vasile Rusu.

El a mai menţionat că recolta de grâu din această vară a fost aşezată în depozite ventilate, o mare pare parte din producţie va fi utilizată de fermieri în scop propriu, iar o cantitate apreciabilă de grâu a fost precontractată de firme locale din industria de panificaţie. Grâul către aceştia urmează să fie vândut prin luna decembrie, având ca referinţă orientativă preţul practicat de bursa cerealelor din Portul Constanţa.

Comentarii

loading...