Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie, 80 de miliarde de lire fonduri suplimentare pentru combaterea şomajului

Marea Britanie, 80 de miliarde de lire fonduri suplimentare pentru combaterea şomajului

Ministrul de Finanţe britanic Rishi Sunak a promis alocarea unor fonduri suplimentare de 30 de miliarde de lire sterline (38 de miliarde de dolari) pentru combaterea crizei şomajului, anunţă News.ro.

Florin Budescu 0 comentarii

Acestea urmează să fie alocate angajatorilor, cumpărătorilor de locuinţe şi firmelor din sectorul ospitalităţii, pentru susţinerea redresării, transmite Reuters.

Sunak, care era deja pe cale să aducă împrumuturile statului la nivelul celui de-al Doilea război Mondial, cu măsuri de urgenţă iniţiale de 133 de miliarde de lire în contextul epidemiei de coronavirus, a anunţat că va readuce finanţele publice pe o bază sustenabilă pe termen mediu.

Dar fostul analist al Goldman Sachs s-a angajat să folosească puterea statului pentru a redresa economia.

”Doresc ca fiecare persoană din această Cameră şi din ţară să ştie că nu voi accepta niciodată omajul ca un rezultat inevitabil”, a afirmat miercuri Sunak în Parlament.

Economia britanică, a şasea ca mărime din lume, s-a contractat cu 25% în martie şi aprilie şi ar putea să se îndrepte în 2020 spre cel mai grav declin din ultimii 300 de ani, în timp ce rata şomajului este pe care să crească de peste două ori, la circa 10%, potrivit estimărilor oficiale.

În baza unui nou plan de bonusuri, angajatorilor li se vor plăti 1.000 de lire sterline (1.256 dolari), după ce schema de sprijin pentru şomaj tehnic va expira la sfârşitul lunii octombrie, pentru fiecare lucrător care se întoarce la locul de muncă, cu condiţia ca acetia să fie păstraţi până la sfârşitul lunii ianuarie.

Cu peste 9 milioane de locuri de muncă acoperite de schemă, costul bonusurilor ar putea fi de până la 9,4 miliarde de lire sterline.

Pentru a ajuta ospitalitatea şi turismul, grav afectate de regulile de distanţare socială, Sunak a anunţat o reducere a taxei pe valoarea adăugată pentru sector de la 20% la 5% de la 20%, timp de şase luni.

În luna august, persoanele care vor lua masa în oraş, între zilele de luni şi miercuri, vor primi fiecare o reducere de 50%, respectiv de până la 10 lire sterline, din partea guvernului.

Acţiunile pub-urilor şi firmelor de restauraţie au crescut în urma anunţului.

Comentarii

loading...