Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Partea de sud, mai ales Oltenia, și mai multe județe din Moldova sunt descoperite total la marele cutremur.

Partea de sud, mai ales Oltenia, și mai multe județe din Moldova sunt descoperite total la marele cutremur.

Marele cutremur ar produce pagube de miliarde de euro

Partea de sud, mai ales Oltenia, și mai multe județe din Moldova sunt descoperite total la marele cutremur. Aceasta relevă o analiză realizată în funcție de frecvența de apariție a cutremurelor și inundației și raportat la numărul locuințelor asigurate.

Florin Budescu 0 comentarii

La nouă ani de la înfiin­ţa­rea Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezas­tre­lor( PAID), România nu reuşeşte să iasă dintr-o situaţie paradoxală.

Zonele mai puţin expuse la calamităţi sunt mai asigurate, iar locuitorii din judeţele expuse semnificativ aproape că nu au auzit de asigurarea locuinţei.

Este una dintre concluziile analizei realizate de Capital, pe baza datelor oficiale publicate de-a lungul timpului de specialiştii în domeniu, de asigurători şi de instituţiile specializate.

Marele cutremur va lovi locuinţele neasigurate

În prezent, arată datele PAID, sub 1,7 milioane de locuinţe din România, adică circa 19% din total sunt asigurate împotriva riscurilor de cutremur, inundaţie şi alunecări de teren.

Este unul dintre cele mai mici procente din Europa şi, mai grav, el arată o scădere drastică a numărului de locuinţe asigurate, de la circa 39% în 2009.

Multe dintre judeţele expuse la calamităţi, unde locuinţele au suferit daune importante din cauza cutremurului sau inundaţiei, au un nivel de asigurare aproape neglijabil.

Cele mai multe judeţe, sub media de asigurare

Defapt, cele mai multe judeţe din România se află sub media de cuprindere în asigurare. Mai precis, 27 de judeţe din 40 au mai puţin de 19% din locuinţe asigurate, în timp ce doar 13 sunt peste 19%.

Aproape întreg sudul ţării, zonă în care precedentele cutremure şi inundaţii au provocat daune importante este expus în caz de calamitate, cu un procent de asigurare sub media pe ţară. În aceeaşi situaţie sunt şi cele mai multe judeţe din Moldova.

Comentarii

loading...