13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieMarian Oprişan: Modificările la buget, în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale

Marian Oprişan: Modificările la buget, în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale

“Apreciez promptitudinea Guvernului României dar şi modul in care a răspuns cerinţelor diferite şi uneori contradictorii venite din partea structurilor asociative, în ceea ce priveşte stabilirea şi repartizarea impozitului pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Importanţa pe care Guvernul României a acordat-o autorităţilor publice locale, cele care răspund direct nevoilor cetăţenilor din comunitate, a fost evidenţiată prin majorarea fondurilor primite pe anul 2019, în comparaţie cu anul precedent. Salut pe această cale decizia modificării proiectului bugetului de stat pe anul 2019 în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale”, a declarat, potrivit unui comunicat de presă preşedintele UNCJR, Marian Oprişan.

El a ţinut să mulţumească Executivului ”pentru atenţia acordată fundamentării bugetului de stat în baza solicitărilor venite din partea structurilor asociative”.

“Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR-n.r.) este membru în Comitetul pentru Finanţe Publice Locale, în cadrul căruia au fost nenumărate întâlniri cu celelalte structuri asociative. Fac precizarea că pe 29 ianuarie 2019 a avut loc şedinţa Comitetului pentru Finanţe Publice Locale unde s-au discutat cele mai bune variante privind sistemul de echilibrare, propuse de cele patru structuri asociative – Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR), pentru finanţarea comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor”, a mai susţinut Marian Oprişan.

Reacţia UNCJR vine în urma întâlnirii premierului Viorica Dăncilă cu primarii municipiilor din ţară, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, pentru a discuta înaintea şedinţei de Guvern au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Edilii au cerut ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.

 

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă