10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieMărirea pensiilor cu 40 la sută ar urca plățile de salarii și...

Mărirea pensiilor cu 40 la sută ar urca plățile de salarii și pensii la 90 la sută din venituri

Creşterea pensiilor din România cu 40 la sută ar majora cheltuielile cu salariile şi pensiile la 90 la sută din veniturile din taxe şi impozite, a estimat, luni, Dan Bucşa, economist-şef pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.

“Fie Curtea Constituţională va respinge modificările Parlamentului, fie Curtea Constituţională va lăsa Guvernul să implementeze aceste măsuri, va spune că trebuie implementate, dar vor fi implementate când vor fi bani, 2025 – 2026, probabil. Nu cred că mai repede de atunci. Dacă nu, vom avea şi anul viitor aceste cheltuieli nediscreţionare, doar cu salariile şi pensiile, că mai sunt şi altele, la 90 la sută din veniturile din taxe şi impozite. Ceea ce este aberant”, a explicat economistul-șef Dan Bucșa.

Ca o variantă realistă, “prognoza pentru 2021 reflectă o creştere de 14 la sută a pensiilor, fără creşteri salariale pentru profesori de 20 la sută”, a indicat Dan Bucșa.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă